Menu
  • Kaassoep -

Kaassoep

-

Bereiding:  

De aardappelen schillen en wassen. De uien en knoflook pellen en met de aardappelen in blokjes snijden. Alles stoven in een verhitte pan met boter. De bouillon en de champagne toevoegen, laten koken en afgedekt ca. 20 minuten laten sudderen.  De hamsneetjes halveren, op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen en in een voorverwarmde oven op 220 °C (gas: stand 5, circulatielucht 200 °C) gedurende ca. 5-10 minuten knapperig bakken.   De Kaas raspen. De soep pureren, 3/4 van de kaas toevoegen en in de soep lichtjes laten smelten. De soep met zout, peper, nootmuskaat en marjolein op smaak brengen.   In kommetjes of borden doen, met de resterende kaas bestrooien en met de hamstukjes garneren.  

Kruidig donker brood is hier heerlijk bij!  

Bereidingstijd: middelmatig 

Per portie:

kJ/kcal: 1608/384
EW: 20,2 g
V: 23,4 g
KH: 17,5 g 
BE: 1,5
Ingrediënten
voor personen
200.0 gr Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
400.0 gr aardappelen
2.0 st uien
1.0 st teentje knoflook
1.0 el boter
700.0 ml bouillon
100.0 ml champagne
100.0 gr rauwe ham
peper & zout
Gemalen nootmuskaat
Enkele majoraanblaadjes
Rating
3,0/5 (218 stemmen)