Menu
  • Gevulde pannenkoeken -

Gevulde pannenkoeken

-

Bereiding: 

Roer de eieren, de melk, de bloem en het zout door elkaar tot een pannenkoekendeeg en bak in 2 EL verhitte olie na elkaar 4 dunne pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm. Rasp de kaas grof.  Dep de filet droog en snijd hem in reepjes.  Pel de sjalotten, maak de paprika schoon en snijd beide in blokjes.  Verhit de resterende olie, bak hierin de filet en haal hem uit de pan.  Doe de Sjalotten en de paprika in het braadvet bak deze gaar.  Voeg de filet en de kaas toe en laat de kaas lichtjes smelten. Kruid met zout en peper.Verdeel de bereiding op de pannenkoeken en rol deze klein op.  Naar wens de pannenkoeken schuin in stukjes snijden of halveren en met een bont slaatje serveren. 

Bereidingstijd: Middelmatig 

Per portie: 

kJ/kcal: 2544/608
EW: 24,3 
gV: 34,8 g
KH: 25,5 g 
BE: 2,5
Ingrediënten
voor personen
200.0 gr Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
4.0 st eieren
250.0 ml melk
120.0 gr bloem
1.0 el zout
3.0 el plantaardige olie
400.0 gr rundfilet (bijv. van het Charolaisrund)
2.0 st sjalotten
1.0 st rode paprika's
Vers gemalen peper
Rating
3,0/5 (198 stemmen)