De
bloem
zeven, in het midden een kuiltje maken en de gist hierin brokkelen. Met wat lauwwarm water (totaal 125 ml) mengen en afgedekt
op een warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen. Zout, resterend water en 2 EL olie erdoor kneden en nog
eens ca. 30 minuten laten rijzen.
De
kaas
grof raspen, tomaten wassen en halveren.
Het deeg in 4 porties verdelen en tot cirkels/ovalen
uitrollen. Met de resterende olie bestrijken, met de tomaten en
daarna met de kaas beleggen en de pompoenpitten erover strooien.
De
focaccia
op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen en in een voorverwarmde oven op
200 °C (gas: stand 4, circulatielucht 180 °C) ca. 25-30 minuten goudbruin
bakken.
Naar wens met wat balsamicocrème bedruppelen en serveren.
Bereidingstijd:
ca. 30 minuten
Rijstijd:
ca. 60 minuten
Baktijd: ca.
20-25 minuten
Ingrediënten voor
personen
200.0 gr
Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
200.0 gr
bloem
21.0 gr
1/2 blokje verse gist
1.0 el
zout
3.0 el
olijfolie
250.0 gr
kerstomaatjes
60.0 gr
geroosterde, gezouten pompoenpitten
Rating
★★★★★
3,0/5 (205 stemmen)
Ontvang de nieuwsbrief van rodezegel.be
Wens je op de hoogte te blijven van het laatste nieuws? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.