Menu
  • Focaccia met pompoenpitten -

Focaccia met pompoenpitten

-

Bereiding: 

De bloem zeven, in het midden een kuiltje maken en de gist hierin brokkelen. Met wat lauwwarm water (totaal 125 ml) mengen en afgedekt op een warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen. Zout, resterend water en 2 EL olie erdoor kneden en nog eens ca. 30 minuten laten rijzen. De kaas grof raspen, tomaten wassen en halveren. Het deeg in 4 porties verdelen en tot cirkels/ovalen uitrollen. Met de resterende olie bestrijken, met de tomaten en daarna met de kaas beleggen en de pompoenpitten erover strooien. 

De focaccia op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen en in een voorverwarmde oven op 200 °C (gas: stand 4, circulatielucht 180 °C) ca. 25-30 minuten goudbruin bakken. Naar wens met wat balsamicocrème bedruppelen en serveren.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten 
Rijstijd: ca. 60 minuten 
Baktijd: ca. 20-25 minuten
Ingrediënten
voor personen
200.0 gr Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
200.0 gr bloem
21.0 gr 1/2 blokje verse gist
1.0 el zout
3.0 el olijfolie
250.0 gr kerstomaatjes
60.0 gr geroosterde, gezouten pompoenpitten
Rating
3,0/5 (205 stemmen)