Menu
  • Asperge risotto met loempia’s van shiitake, lente ui, groene en witte asperges. -

Asperge risotto met loempia’s van shiitake, lente ui, groene en witte asperges.

-

Voor de loempia’s: 

Bak de shiitake en breng op smaak met zout peper en de lente ui. Rol nu van de vellen de loempia’s door de shiitake in het midden te leggen en met een punt naar je toe. Daarna sla je de onderste punt over de shiitake en vouw je de twee zijkanten eroverheen. Rol het vel tenslotte op tot de laatste punt en doe er een beetje water op voor je door rolt. De loempia ‘s zijn klaar om te worden gebakken in een frituur van 170 graden. 

Voor de risotto:

Schil en kook de asperges tot ze beetgaar zijn. Snijd de onderkanten klein en houd de mooi toppen apart. De ui aanfruiten in de boter en daarna de rijst glazig roeren. Giet hier beetje voor beetje het asperge vocht bij en breng steeds tussendoor aan de kook totdat de rijst bijna gaar is. Breng de risotto op smaak met Oude Noord-Hollandse Gouda, zout, peper en kruiden. Voeg als laatste de stukjes asperge toe. Bak ondertussen kort de asperge toppen. 

Afgarneren: 

 Maak nu een mooi diep bord op en garneer af met daikon cress.
Ingrediënten
voor personen
100.0 gr Oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
250.0 gr risotto rijst
450.0 gr kooknat van de asperge schillen
25.0 gr ui, gehakt
4.0 gr zout
75.0 gr boter
8.0 st groene asperges
8.0 st witte asperges
8.0 st loempiavellen
400.0 gr shiitake
1.0 st lente ui
beetje bieslook
gehakte rozemarijn
daikon cress
Rating
3,0/5 (219 stemmen)