Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de olijven in schijfjes en de Gouda in blokjes.
Bak de spekreepjes in een pan zonder vetstof.
Snijd de ui in dunne ringetje en voeg hem toe.
Meng in een grote kom de bloem met de gist en doe er de melk, de
olijfolie en de eieren bij totdat u een homogeen deeg hebt. Voeg vervolgens de
olijven, de Gouda en de spekreepjes toe.
Smeer 4 cupcakevormpjes in met boter en giet het deeg erin.
Laat gedurende 30 à 35 minuten bakken in de oven.
Laat de cake afkoelen en haal hem dan pas uit de vorm.
Ingrediënten voor
personen
100.0 gr
bloem
50.0 gr
sneetje spek
1.0 st
ui
75.0 gr
groene olijven
50.0 gr
Gouda
2.0 st
eieren
1.0 st
zakje gist
50.0 ml
olijfolie
60.0 ml
melk
Rating
★★★★★
2,9/5 (252 stemmen)
Ontvang de nieuwsbrief van rodezegel.be
Wens je op de hoogte te blijven van het laatste nieuws? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.