Iberico-varken met een korst van aardappel en Noord-Hollandse Gouda
gecreëerd door Christer Elfving
- Plet de aardappelen met boter en kaas en breng op smaak met zout.
- Kruid
het vlees met peper en zout en bak een paar minuten rondom in boter.
Haal het vlees uit de pan.
- Meng het broodkruim met een beetje olijfolie.
- Bestrijk de stukjes vlees met een laag aardappelpuree en bedek het met broodkruim.
- Bak het vlees verder in de oven op 170°C tot de gewenste gaarheid.
- Snijd de
witloofstronkjes in de lengte in twee.
- Bak het witloof mooi goudbruin
in boter en kruid met peper en zout.
- Blus het witloof met kippenbouillon en plaats een deksel op de pan. Laat het witloof op een laag vuur garen.
- Breng de kalfsbouillon aan de kook met het truffelsap en de porto.
- Laat de
saus een paar minuten verder koken en kruid af met peper en zout.
- Breng de
witte saus op smaak met de kaas. Serveer het vlees met het witloof en de 2 sauzen.