Menu
  • Kroketje van Overjarige Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel gecreëerd door chef Timo Munts (restaurant Merlet)

Kroketje van Overjarige Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel

gecreëerd door chef Timo Munts (restaurant Merlet)

  • Maak een roux van de boter en de bloem. 
  • Als die gaar is voeg je de gevogeltefond toe. Breng aan de kook. 
  • Roer er de geweekte gelatine en vervolgens de geraspte kaas door. 
  • Hak de veenbessen wat fijner en spatel ze als allerlaatste erdoorheen. 
  • Laat de salpicon afgedekt onder een plasticfolie afkoelen. 
  • Knijp er met een ijsknijper bolletjes van en modelleer de bollen naar kroketten of bitterballen en laat opstijven in de koeling. 
  • Bloem ze vervolgens en rol ze door het eiwit en als laatste door het broodkruim. 
  • Laat 1 dag indrogen in de koelkast en bak af in een frituurpan op 175°C. 

Ingrediënten
voor personen
500.0 gr Overjarige Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel, geraspt
300.0 gr gevogeltefond
90.0 gr roomboter
130.0 gr patentbloem
8.0 gr gelatine, geweekt in koud water
150.0 gr veenbessen, gedroogd
Rating
3,0/5 (203 stemmen)