St. Jakobsvruchten met aardperen-Gouda-zalf, peterselieolie en geroosterde hazelnoten
gecreëerd door Christer Elfving
- Rasp de kaas.
- Kook de aardperen gaar in licht gezouten water met een
paar druppels citroensap en giet ze af in een zeef.
- Plaats de aardperen, kaas en
een scheut kippenbouillon in een blender/Thermomix en pureer alles tot een gladde
zalf.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap en giet de zalf door een fijne
zeef. Houd de zalf warm.
- Blancheer de peterselie 10 seconden in kokend water.
- Mix de
peterselie, olie en een snuif zout zeer fijn in een blender/Thermomix tot een
zeer fijne olie.
- Kruid de St. Jakobsvruchten met peper en zout.
- Bak ze in boter 2 minuten aan beide zijden.
- Verdeel de zalf over vier borden. Plaats de St. Jakobsvruchten rond of op de zalf. Giet er een beetje peterselieolie rond.
- Garneer met geroosterde hazelnoten. Serveer onmiddellijk.