Menu
Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel met PALM Hop Select

Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel

met PALM Hop Select

Bier: PALM Hop Select
Type: Bier van Hoge Gisting, met hop van eigen teelt, 6 % vol/alc
Origine: Brouwerij PALM, Steenhuffel, België
Oogst: -
Bereiding: -
Een bitterzachte combinatie!  

Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel smaakt perfect met PALM Hop Select. De Jonge Gouda heeft een leeftijd van 4 weken en wordt uit 100% Noord-Hollandse weidemelk gemaakt. De voedingsbodem van de Noord-Hollandse weiden is uniek, dankzij de jonge rijke zilte zeeklei. Het gras dat op deze bodem groeit, geeft de kaas een natuurlijk lichte zilte smaak. Dit landschap geeft dus vorm aan het karakter van de kaas die vol en romig is. Deze sluit heel mooi aan bij de zachte hoptoets in PALM Hop Select. 

PALM hop select wordt gemaakt op basis van de Hallertau Mittelfrüh hop. Deze zorgt voor het specifieke aroma dat een perfecte aanvulling is op de banaanachtige fruitigheid en subtiele karameltoets die het bier zijn unieke smaak geven. De hergisting op fles verzekert een fijne pareling en uitstekende bewaring. In oktober 2011 legde PALM zijn eigen hopveld aan met 800 hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh-variëteit. 

Met de eerste oogst, die op 5 september 2012 werd binnengehaald, creëerden ze het heerlijk degustatiebier PALM Hop Select. Sindsdien oogsten ze de hop ieder jaar met de hulp van honderden bierliefhebbers tijdens het PALM Hop Select Hopfeest. Die speciaal geteelde hop, waar ze honderden manuren per jaar insteken, wordt dus enkel gebruikt voor PALM Hop Select.   

PALM Hop Select: 

Bier van Hoge Gisting, met hop van eigen teelt, 6 % vol/alc