Menu
Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel met Crémant Du Jura ‘Extra Brut’ Stéphane Tissot

Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel

met Crémant Du Jura ‘Extra Brut’ Stéphane Tissot

Wijn: Crémant Du Jura ‘Extra Brut’ Stéphane Tissot
Type: Witte wijn
Origine: Jura, Frankrijk
Oogst: Divers
Bereiding: Geen

Herkomst
Uit het hart van de Jura, gelegen in Frankrijk tussen Bourgogne en de grens met Zwitserland, aan de voet van de Alpen. Deze regio is zeer bekend voor het special type wijnen die heel rijk en gastronomisch zeer breed inzetbaar zijn. Hier produceert men ook AOC-kazen van het harde type, vandaar mijn keuze voor deze wijn met de Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel, die veel karakter bezit.

Wijnmaker
Montigny-les-Arsures telt 86 inwoners, één daarvan is Stéphane Tissot, de locomotief van de Jura ! Het levenswerk van Stéphane is er één van passie, emotie en geloof, geloof in zijn terroir, geloof in de expressiekracht van Chardonnay en geloof in de biodynamie. Chardonnay was in de Jura heer en meester voor ze in Bourgogne populair werd en dat bewijst Stéphane met briljant en zeer precieze wijnmaken. Zijn gamma is een opeenstapeling van cuvées die soms zelfs de grenzen van je smaakvermogen aftasten. De industrialisatie van wijn is het einde van al zijn identiteiten, van zijn nuances en van alle karakteristieken die de magie van een fles kenmerken ! De wijnen van Stéphane worden wereldwijd opgekocht en zijn werk wordt alom geprezen. Haal dit gamma in huis voor het onbetaalbaar wordt…

Wijn
Mousserende wijn die zeer droog  gemaakt werd, goed voor een perfecte explosie in de mond. Zeer hoog kwalitatief product. In de kleur wijkt hij al licht af, met licht oud- goud gele nuances. Zeer zuiver in de neus, aroma’s van nootjes en fijn fruit. Zeer droog in de mond, met veel explosieve toetsen en een  huiverende mineraliteit. Perfecte begeleider voor karaktervolle kazen, aperitief en zelfs tijdens de maaltijd.