Menu

BOB


Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel is een heerlijke romige kaas, met een volle smaak. Zo uniek dat hij erkend is als beschermd streekproduct!

Het BOB-label

In 1992 stelt de Europese Unie de kwaliteitsbeoordeling Beschermde Oorsprongsbenaming BOB  in. Deze officiële erkenning is in het buitenland ook bekend als l’Appellation d'Origine Protégée (AOP). Het keurmerk wordt toegekend aan producten die uniek zijn in de wereld. Dat wil zeggen geproduceerd, verwerkt en bereid volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze. En dat alles ook nog eens binnen een bepaald geografisch gebied.

Echte Noord-Hollandse kaas kan alleen worden gemaakt door een Noord-Hollandse kaasmaker die Noord-Hollandse melk gebruikt van koeien die in deze provincie grazen. Voor andere kaas geldt de term Noord-Hollands niet. Daarom heeft de EU onze kaas een BOB toegekend.

Met het toekennen van dit bijzondere label wil de Europese Unie meer naamsbekendheid voor unieke kwaliteitsproducten verwerven. Tegelijkertijd biedt het BOB bescherming tegen oneerlijke concurrentie.

Meer weten over het BOB-label? Klik hier.

BOB

BOB